Verdeco

Извештај са такмичења ученичких компанија

 

 Ученичка компанија ВердЕко основана фебруара 2016. године и бави се производњом природних темпера. Дана 18.03.2016. на регионалном такмичењу ученичких компанија одржаном у тржном центру Меркатор у организацији Достигнућа младих представили смо се нашим производима. На том такмичењу ВердЕко је освојила друго место, од 20 представљених компанија. Тиме се компанија пласирала у национално финале (http://www.ja-serbia.org/sr/vesti/regionalno-takmicenje-u-beogradu).

Компанија се 26.04.2016. у Крагујевцу представила и на такмичењу из социјалног предузетништва у организацији Достигнућа младих. На такмичењу је учествовало 15 компанија. ВердЕко компанија је освојила 2. место и тиме стекла могућност да учествује на европском такмичењу из социјалног предузетништва (http://www.ja-serbia.org/sr/vesti/sampioni-socijalnog-preduzetnistva).

Национално такмичење Ученичких компанија одржало се 16.-18. 05.2016. Представљање компанија се одржало у Делта ситију 17.05.2016., док је презентација компанија била 18.05.2016. у клубу посланика.

На овом такмичењу компанија ВердЕко освојила је девето место од укупно 20 компанија које су се представиле (http://www.ja-serbia.org/sr/materijali/nastavnici).

9.06. 2016. Компанија се представила на европском финалу из социјалног предузетништва. Ово такмичење се одржава он-лајн, и наша компанија је узела учешћа међу 13 компанија из Мађарске, Немаче, Данске, Шведске, Шпаније, Хрватске. Ово је било једно веома занимљиво искуство. Филм компаније можете погледати овде https://www.youtube.com/watch?v=f3anVcRSwuc

Компанију ВердЕко чини пет ученица одељења III2, Симона Спалевић, Теодора Стојановић, Теодора Дјачић, Кристина Јанковић, Милица Тодоровић. Ментор учениче компаније је Маријана Милосављевић.

 

Ментор ученичке компаније

Маријана Милосављевић

Београд, 10.06.2016.

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates