Vidovdanski obelisk Farmaceutsko- fizioterapeutske škole

VIDOVDAN U TOPOLI I VIDOVDANSKI OBELISK FARMACEUTSKO –

FIZIOTERAPEUTSKOJ ŠKOLI

U okviru Vidovdanskih svečanosti, koje su se i ove godine organizovale širom Srbije, Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika iz Beograda, svoju svečanu sednicu i niz drugih kulturno sportskih aktivnosti, pod nazivom ,,Vidovdanska Loza“ održala je u Topoli. Na sednici je doneta odluka da ovo bude tradicionalna manifestacija Akademije na kojoj će se svake godine uručivati Vidovdanska priznanja zaslužnim delatnostima iz svih oblasti života i rada. Ovoga puta glavnu nagradu Vidovdanski orden Svetog Kneza, primio je Načelnik general štaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, za doprinos u borbi vojske protiv katastrofalnih poplava u Srbiji prošle godine.

Prva nagrada Vidovdanski obelisk pored Kliničkog Centra Srbije, koju je primio akademik Prof. dr Miljko Ristić, generalni direktor, pripala je i Farmaceutsko –fizioterapetskooj školi iz Beograda, jednoj od najsavremenijih ove vrste u Evropi.

Nagradu Vidovdanski obelisk primela je direktorka škole gospođa Biljana Vukosavljević.

Zatim je Akademik Kerkez uručio priznanje Institutu za proučavanje lekovitog bilja ,,Doktor Josif Pančić“, koje je primio Prof. dr Dragoja Radanović, direktor Instituta, koji nosi ime i Prvog predsednika Srpske Kraljevske Akademije, dr Pančića. Srpska Kraljevska Akademija naučnika i umetnika dodelila je i medalje Danilo Lazović, u znak sećanja na ovog rano preminulog glumca. Nagrade su primili naši poznati glumci Miša Janketić, Ljiljana Dragutinović i Miodrag Krivokapić. Nagrade je uručila akademik Mirjana Marković Radović.

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates